Werkplaats: het esoterisch christendom                 agenda 2024 – 2025

Danielle van Dijk organiseert samen met Monique de Hoop, Paula de Loor e.a.

4 bijeenkomsten over het goddelijk vrouwelijke en de rol van de vrouw in het esoterisch christendom.

12 oktober 2024
14 december 2024
1 februari 2025 (Conferentie sterke vrouwen)
12 april 2025
allen op zaterdag van 9.30/10.00-14.00

Locatie: Stichtse Vrije School, Socrateslaan 24 Zeist (aula; gratis parkeren)

Tijd: welkom vanaf 9.30 en aanvang om 10.00 precies. De events/lezingen eindigen om 14.00 uur. De Conferentie over sterke vrouwen eindigt om 15.00. Er zijn lezingen, werkgroepen (kunstzinnige werkgroepen en meditatiegroepen) en er is een boekentafel.

Entree 20 euro per keer, inclusief koffie, thee en materiaal; studenten 10 euro. Graag ruim van tevoren opgeven via danielle-vandijk@hotmail.com (zie ook: www.danielle-vandijk.nl )

Inhoud events/lezingen

Eind 2024 en in 2025 staan er vier bijeenkomsten gepland over het esoterisch christendom en de grote spirituele rol van vrouwen in dit verborgen christendom. Danielle schreef 7 boeken over deze thema’s (zie www.danielle-vandijk.nl ).

12 oktober: Wat is de Gnosis en wat het esoterisch christendom? Het labyrint

Is er een verschil met het Keltisch christendom? Welk christendom brachten St. Patrick, St. Bridget en St. Willibrord naar het vaste land van Europa, naar het huidige Nederland en Utrecht? Thema’s als karma, reïncarnatie en het leven na de dood komen op deze dag aan bod, net als de sterke Keltische vrouwen uit die tijd. Waarom kenden ze Warrior Queens?

14 december: Het leven van Jezus de Nazarener

Jezus groeide op bij de Essenen (Nazareth was de naam van een Nazareense gemeenschap). Wie waren de Essenen? En hoe bereidden zij de komst van de kosmische Christus voor? Ook over de twee Jezuskinderen (vanuit de antroposofie) en de beide Maria’s (vanuit de esoterie) gaat deze dag.

1 februari 2025 Conferentie Sterke Vrouwen (10.00-15.00 uur)

Conferentie Sterke vrouwen; van His-Story naar Her-Story

Zaterdag 1 februari gaat over de grote godinnen uit de wereldreligies, belangrijke vrouwen uit de geschiedenis, o.a. over Eva, Maria Magdalena, Bridget van Kildare, farao Hatsjepsoet, koningin Eleonora van Aquitanië, mystica Hildegard von Bingen en natuurlijk over Aletta Jacobs, Joke Smit en de Iraanse nobelprijs-winnaar van 2023 Narges Mohammadi. Ook over actuele thema’s rond het vrouwelijke in ieder mens gaat deze Conferentie: Hoe kunnen we meer verbinden en stappen nemen met elkaar? Iedereen is van harte welkom!

Neem je veel mensen mee? Er is plek voor 200 mensen!

Opgeven via: danielle-vandijk@hotmail.com

12 april 2025: Maria Magdalena en Jezus; Christus-Sophia

Het herstel van ons Lichtlichaam

Dit event is tevens een bijzondere paasviering over het geheim van de Opstanding, het herstellen van het Lichtlichaam en de rol van de vrouwen rond Jezus, de Christusdrager. Samen delen we na afloop een eenvoudige paasmaaltijd en ontsteken de paaskaars.

De gehele opbrengst van deze dag gaat naar het Internationaal Hulpfonds.