Maria Magdalena met de torens in haar mantel en een dochter in haar armen, 1390

Maria Magdalena, de vrouw van Jezus (geweest)

Bijzondere Lezing: woensdag 22 maart 2017
Plaats: Huis voor Zingeving, Kloosterdreef 4, Moergestel
Tijd: 20.00-22.00 uur

Maria Magdalena, de vrouw van Jezus
Danielle van Dijk

 Toegang 10 euro, inclusief koffie en thee. Graag van tevoren opgeven bij www.huisvoorzingeving.nl . Je mag ook zo binnen lopen natuurlijk als je je niet hebt opgegeven en toch wil komen!

Maria Magdalena met de torens in haar mantel en een dochter in haar armen, 1390

Maria Magdalena met de torens in haar mantel en een dochter in haar armen, 1390

Het is ‘in the air’: Het vrouwelijk goddelijke telt weer mee! De grote godin – Isis, Astarte, Ashera of Sophia – was er al vanaf het begin van de schepping, maar de mensen zijn haar in de loop der eeuwen vergeten. Nu kunnen we haar weer in volle glorie ontmoeten. Zo wordt zij de laatste jaren weer zichtbaar in Maria Magdalena.

De lezing gaat over deze vrouw: Wie was Maria Magdalena eigenlijk en wat is haar relatie tot Jezus?

Op deze avond vertelt Danielle over haar jarenlange zoektocht en studie. Ze bestudeerde de Nag Hammadi Geschriften, de door de Kerk verboden, authentieke  evangeliën en bezocht de landen en de plaatsen waar Maria Magdalena geleefd heeft. Zij ontdekte dat Maria Magdalena zonder enige twijfel de vrouw van Jezus is geweest. Zij droeg na Jezus’ dood zijn woorden van liefde en verlichting verder: vanuit Israël naar Engeland (o.a. Glastonbury), Zuid-Frankrijk (o.a. St. Baum, Arles, Aix-en-Provence) en Noord-Spanje (o.a. Compostella). Zij was de ‘apostel der apostelen’, zoals Petrus, Thomas, Filippus en Paulus ‘gewone’ apostelen waren.

Dit geheim werd door velen geweten, bijvoorbeeld door de katharen (12e/13e eeuw), de Albigenzen en de Tempeliers (uitgemoord in 1307). Het vreselijke feit dat de Kerk vrijwel alle aanhangers van het oorspronkelijk christendom van Jezus en Maria Magdalena heeft vervolgd en gedood, doet natuurlijk niets af aan de waarheid.

Laten we nu het meest oorspronkelijke christendom van Jezus en Maria Magdalena weer in ere herstellen. Laten we anno 2017 een samenleving opbouwen van harmonie en liefde, waarin man en vrouw volstrekt gelijkwaardig zijn en samenwerken.

De spreekster heeft een indrukwekkend boek geschreven over deze materie: ‘Maria Magdalena, vrouw naast Jezus; een zoektocht naar het verborgen christendom’ (Christofoor, Zeist; 2e druk 2014; ook in het Engels als e-book verkrijgbaar via bol.com). Het boek telt bijna 400 bladzijden en 200 illustraties, waaronder foto’s van uniek materiaal uit Israël, Frankrijk en Spanje.

Danielle betrekt bij haar lezing ook haar nieuwste boek over Maria Magdalena ‘Maria Magdalena uit de verf’. Het gaat in dit laatste boek over de (verborgen) symboliek in de schilderijen van de grote schilders uit de Renaissance. Ook zij wisten van de liefde tussen Jezus en Maria (Magdalena).

Leonardo da Vinci, Rafaël, Michelangelo, Botticelli en de Vlaamse Primitieven verhulden hun geheime boodschappen over deze vrouw op geniale wijze in hun schilderijen. (Cichorei, Amsterdam 2016).

Op deze avond worden vele van deze unieke schilderijen getoond.

Drs. Danielle van Dijk, geboren in 1953 in Hilversum, bestudeert al meer dan veertig jaar esoterie en geesteswetenschappen. Ze heeft jarenlang onderzoek gedaan naar de Gnosis en het verborgen christendom. Ze is auteur en tevens docent op de Stichtse Vrije School (VO) te Zeist. Ze geeft lezingen en workshops in het hele land en heeft een eigen meditatiewerkplaats in Zeist.