Maria Magdalena, rolmodel voor de moderne vrouw?

Zondag 15 maart 2020 (10.00-12.00)
Plaats: Vrijzinnige Gemeente, Vuurenstraat 10, Brummen
Toegang: 10 euro voor gasten; gratis voor leden

Het eerherstel van Maria Magdalena is enorm belangrijk voor het beeld dat we van de vrouw – in algemene zin – hebben. Deze vrouw was immers de evenknie van Jezus. In de Nag Hammadi Geschriften wordt zij zelfs de ‘Sophia’ genoemd, de kosmische en aardse wijsheid.

Paus Franciscus heeft in juni 2016 verklaard dat Maria Magdalena een belangrijke apostel was, net als Petrus en Paulus. Zij was de apostel der apostelen. Zij predikte – vanaf het jaar 44 – in Zuid- Frankrijk en verspreidde de meest authentieke woorden van Jezus, het evangelie van liefde, onder de mensen. Zij legde een fundament voor het eerste christendom in Europa. Dat christendom omvatte toen nog het geheim van reïncarnatie en karma.

Veel minder bekend is dat zij de wettige vrouw van Jezus was en dat zij – vrijwel direct na zijn kruisiging – met de broer van Jezus, Jacobus de Rechtvaardige, naar Glastonbury in Zuid-Engeland vluchtte. Daar heersten de Romeinen toen nog niet.

Prachtige schilderijen

Aan de hand van enkele prachtige schilderijen van grote kunstenaars uit de Renaissance, zoals Rafael en Michelangelo en aan de hand van het werk van de Vlaamse Primitieven maakt Danielle het beeld van deze bijzondere vrouw levend.

Verborgen geheimen worden zichtbaar!

Natuurlijk is er een boekentafel (40% korting) en signeert zij graag.