Event: Maria Magdalena, de ingewijde

Pinksteren 2021: zondagmiddag 23 mei 2021 (14.30-17.00 uur)
Stichtse Vrije School, Socrateslaan 24 Zeist (Aula). Toegang congres: gratis.

Van tevoren opgeven is noodzakelijk in verband met de dan heersende coronamaatregelen. Opgeven voor 1 mei via danielle-vandijk@hotmail.com of via de site: www.danielle-vandijk.nl

Ter voorbereiding van de grote tentoonstelling over Maria Magdalena in het Catharijneconvent Utrecht (vanaf eind juni), staat deze Pinkster-middag in het teken van de esoterische betekenis van Maria Magdalena. Zij was niet alleen de ‘apostel der apostelen’ en de vrouw van Jezus, maar zij was ook de vrouw die als eerste het Christusbewustzijn mocht en kon dragen. Zij werd door Jezus zelf ingewijd in de geheimen van het AL.

Op deze middag zijn ook enkele prachtige posters van schilderijen te zien van Maria Magdalena en haar bijzondere band met Jezus. Deze zijn niet op de tentoonstelling in Utrecht te zien. Naast de lezing zijn er inspirerende werkgroepen rond het thema.

Pinksterzondag 23 mei 2021,

Programma Event

14.30 welkom en thee/koffie

15.00 Inleiding van het thema door Danielle van Dijk: Maria Magdalena, de ingewijde. Wie was Maria Magdalena en wat is het Christusbewustzijn, dat zij in haar hart ontplooide?                            Hoe kunnen wij dit liefdevolle, hogere bewustzijn nu ook in onszelf ontwikkelen? Hoe bouwen we samen aan een cultuur van het hart?

15.45 intermezzo: toelichting van de schilderijen en boeken *

16.00 pauze: thee, tentoonstelling en boekverkoop*

16.20 – 17.00 verschillende workshops: mediteren, schilderen, boetseren, gesprek

Wij hopen velen van jullie te mogen ontmoeten op 23 mei,

Monique de Hoop en Danielle van Dijk

* De boeken zijn – vanwege het feest van Pinksteren – alle voor 10 euro te koop (behalve het dikste boek). Graag met contant geld betalen).

Maria Magdalena instrueert de apostelen, 12e eeuw, gebedenboek, Hildesheim Duitsland

 

 

Maria Magdalena met ei voor keizer Tiberius (de legende wordt op het event verteld)

 

 

Deel van een icoon uit de 13e eeuw (Florence) over het leven van Maria Magdalena.

Rechtsboven is te zien dat zij als meisje uit de doodsslaap wordt gewekt door Jezus. Zij is dezelfde als de dochter van Jairus uit Kapernaum, Israel. Zij is Maria Magdalena, de ingewijde.