Eerherstel voor Maria Magdalena

Danielle van Dijk
Datum: zondag 19 april 2020: 10.30 uur (koffie/thee 10.00 uur)
Plaats: Verenigingszaal “De Eendracht” Pr. Beatrixstraat 1a, Varsseveld. Kosten: € 8,- p.p. Van tevoren opgeven is niet nodig

Eerherstel en rolmodel voor de moderne vrouw

Het eerherstel van Maria Magdalena is van groot belang voor het beeld dat we van de vrouw – in algemene zin – hebben. Deze vrouw was – zo blijkt uit onderzoek – de uitverkorene van Jezus; zij was zijn aardse evenknie. Zij zou een rolmodel kunnen zijn voor de moderne vrouw!

Evenknie van Jezus
In de Nag Hammadi Geschriften wordt Maria Magdalena zelfs de ‘Sophia’ genoemd, de kosmische en aardse wijsheid. Op 1 december 1945 werden deze kostbare geschriften gevonden bij het plaatsje Nag Hammadi in Egypte. De Tweede Wereldoorlog was toen net voorbij. Het waren door Constantijn de Grote en de Kerk verboden evangeliën uit de tweede en derde eeuw na Christus.

Geliefde Vrouwe
Maria Magdalena wordt in deze oudste evangeliën onomwonden de geliefde Vrouwe van de Heer genoemd en degene die Jezus het meest nabij was, zowel in wijsheid als in liefde.

Prachtige schilderijen
Aan de hand van prachtige schilderijen uit de Renaissance maakt Danielle van Dijk het beeld van deze bijzondere vrouw levend. Er is een boekentafel met de door haar geschreven boeken over Maria Magdalena. 40% korting voor de bezoekers.

Drs. Danielle van Dijk, geboren in 1953, bestudeert al ruim veertig jaar onderwerpen uit de geesteswetenschap. Ze heeft jarenlang onderzoek gedaan naar de gnosis en meerdere boeken geschreven. Daarnaast is ze docent Nederlands op de Stichtse Vrije School (VO) en verzorgt ze jaarlijks een meditatiewerkplaats.