Bijzondere paasviering 2024: de sterke vrouwen rond Jezus

Centraal staan: Maria Magdalena, Maria de moeder en de zusters van Jezus uit het koningshuis van David: Maria Salome en Maria Jacoba

23 maart 2024 (9.45/10.00-ca. 13.00, inclusief eenvoudige paaslunch)

Stichtse Vrije School, Socrateslaan 24 Zeist (aula). Gratis parkeren

 

Opgeven: danielle-vandijk@hotmail.com: 10 euro, inclusief koffie, thee, lunch en materiaal. Zie ook: www.danielle-vandijk.nl

 

Maria Magdalena met de torens in haar mantel en een dochter in haar armen, 1390

Maria Magdalena met de torens in haar mantel en een dochter in haar armen, 1390

Maria-Sophia’s wedergeboorte:

Het is ‘in the air’: Maria-Sophia, het goddelijk vrouwelijke wordt in onze tijd wedergeboren! Zij was er al

vanaf het begin van de Schepping, maar de mensen zijn haar in de loop der eeuwen vergeten. Nu kunnen we haar weer in volle glorie ontmoeten. Zo wordt deze grote vrouwelijke kracht ook weer zichtbaar in Maria Magdalena en Maria, de moeder.

Deze bijzondere paasviering gaat over haar: Wie was Maria Magdalena en wat is haar relatie tot de grote Sophia en tot de godin Isis uit het oude Egypte? Wat was haar taak op aarde en wat betekent ze nu voor ons en onze kinderen?

De Opstanding van Jezus (de Christus), is een mysterie en het behoud van de mensheid. De vrouwelijke kracht vanuit het hart was/is daarbij essentieel. Deze viering gaat ook over de Opstanding en het ‘bewijs’ daarvan op aarde: de Lijkwade van Turijn. Natuurlijk is er ook tijd voor zingen, mediteren en kunstzinnig werken.

Leonardo da Vinci, Rafael, Michelangelo en de Vlaamse Primitieven verhulden geheime boodschappen in hun schilderijen. Op 23 maart zijn enkele kopieën van deze beroemde schilderijen te zien. De drie boeken van Danielle over Maria Magdalena en de boeken: Het Christusbewustzijn en De Lijkwade van Turijn zijn op deze paasviering met korting te koop.